Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 09 januari 2014 Nieuws van ROCOV-NH-Noord

Enkele punten uit de vergadering van de Gebiedskamer ROCOV-NH-Noord - (website www.rocov-nh.nl) - van 30 november 2013. Het Rocov-NH heeft tot taak om namens de reizigers te adviseren over het openbaar vervoer in Noord Holland. De Provincie Noord Holland en Connexxion zijn wettelijk verplicht alle voorgenomen wijzigingen van tarieven, routes en dienstregelingtijden voor advies aan het Rocov-NH voor te leggen en met deze adviezen rekening te houden. Over andere onderwerpen kan het Rocov-NH ongevraagd adviseren.

--- Vanuit Connexxion is er overleg met scholen geweest over de nieuwe bustijden. Het gaat over een klein aantal leerlingen, dat te laat komt hierdoor. Maar de scholen hebben laten weten dit te gedogen en hier niet, zoals geopperd, het gehele lesrooster bijv. 10 minuten op te schuiven.

--- De Q-liner 350 Leeuwarden/Alkmaar en v.v.: in Friesland rijdt Arriva en op het Noord-Hollandse gedeelte Connexxion. Geeft zo nu en dan communicatieproblemen, bijv. over tarieven en geldige abonnementen. Er blijft overleg!

--- Het busstation Den Oever: zal t.z.t. op de schop gaan en anders worden ingericht. Er komen winkels op het terrein o.a. een MacDonalds, alles in overleg met de Gemeente Hollands Kroon. De wachtruimte wil de Gemeente wel weer openstellen, maar het probleem is het toezicht en afsluiten. Wie gaat dat op zich nemen?

--- De lijn 167 Beverwijk/Alkmaar en v.v.: zal naar alle waarschijnlijkheid "geknipt" worden (2015?) in Castricum en van daaruit een koppeling krijgen met de lijn 164 (richting Egmond).

--- Bij ROCOV binnengekomen een adviesvraag van de Provincie voor verlenging van de concessie Noord-Holland-Noord met 2 jaar tot 1 juli 2018 . Rocov geeft positief advies, maar met enkele wijzigingen in het Vervoerplan 2014. Anders zou er volgend jaar weer een aanbesteding zijn!

--- Het Pilotproject op Texel: is nog steeds niet rond. Het is een kostbaar plan en de Texelaars staan er niet massaal achter! Het is een zgn."innoverend nieuw vervoersconcept"! In de Statenvergaderingen komen er regelmatig vragen over en bij Rocov is nog steeds geen advies- aanvraag binnen gekomen!

--- Vervoerplan en Dienstregeling Connexxion 2014: de advisering is dit jaar niet volgens de opgestelde richtlijnen gegaan. Sommige wijzigingen bijv. de zomer- en vakantieregeling zijn zonder advisering door gevoerd. Wordt met Connexxion verder bekeken en ook de betreffende telcijfers worden weer geraadpleegd.

--- Afspraken over de nieuwe buurtbus 413 van Medemblik/Wognum en v.v. via Benningbroek: bij de overstap in Abbekerk (richting Medemblik) zullen de 239 uit Hoorn en de 413 uit Wognum op elkaar wachten, daar zij dezelfde aankomsttijd hebben! Dit zal geregeld worden via de chauffeurs-informatie. Op de route vanuit Medemblik met de 413 kan in Abbekerk overgestapt worden op de lijn 135 (uit Den Helder) naar Hoorn.

(Bron: Vereniging van Kleine kernen in Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl