Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 10 januari 2014 Brug Flevoweg afgesloten voor alle verkeer (Wieringerwerf - Medemblik)

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Van 13 januari 2014 tot eind april 2014 wordt de brug in de Flevoweg vervangen. Dit betekent dat de Flevoweg vanaf de Cultuurweg tot de Medemblikkerweg wordt afgesloten voor alle verkeer. Ook voetgangers kunnen geen gebruik maken van de oeververbinding. Aanwonenden, agrarische bedrijven en de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) zijn bereikbaar vanaf de Cultuurweg.

Omleiding voor het verkeer via borden:

Achtergrondinformatie:

In 2012 zijn alle bruggen in de gemeente Hollands Kroon visueel geïnspecteerd.

Na de inspecties is de draagkracht van de brug in de Flevoweg berekend. Hieruit bleek dat een belasting van 2 ton verantwoord is: net voldoende voor een trekker met onbeladen kar. Er is direct een beperking voor het verkeer ingesteld. Veel bruggen, hoofdzakelijk in de voormalige gemeente Wieringermeer, verkeren in een slechte of zeer slechte staat. Deze bruggen worden de komende jaren vervangen.

Ook is er veel achterstallig onderhoud. Samen met de LTO en de agrarische bedrijven wordt een planning van de werkzaamheden opgesteld. Via deze site wordt u op de hoogte gehouden van de werkzaamheden.

Vragen over de werkzaamheden?

Heeft u vragen over het vervangen van de brug in de Flevoweg? Neem dan contact op met Niels Groen, medewerker projecten (directievoerder). Voor overige vragen over het onderhoud en vervangen van bruggen in de gemeente Hollands Kroon kunt u contact opnemen met Bert Dwarshuis, beleidsmedewerker bruggen. Niels en Bert zijn bereikbaar via het centrale telefoonnummer van de gemeente: (088) 32 15 000. Een bericht sturen mag natuurlijk ook. U bereikt ze via het contactformulier op www.hollandskroon.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl