Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 15 januari 2014 Kort geding rondom aanbesteding N23 Westfrisiaweg

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Op vrijdag 10 januari 2014 heeft de provincie Noord-Holland van twee partijen een kort geding aangezegd gekregen in het kader van de aanbesteding N23 Westfriaweg. Beide partijen verzetten zich tegen het voornemen van de provincie om de pre-awardfase voor de N23 Westfrisiaweg te starten met de firma Heijmans.

Op 19 september 2013 nodigde de provincie de combinatie BAM-Van Oord uit voor de pre-awardfase. Binnen de gestelde bezwaartermijn heeft één van de afgewezen partijen echter laten weten zich niet met deze beslissing te kunnen verenigen en een kort geding aangespannen. Mede op grond hiervan trok de provincie de uitnodiging voor de pre-awardfase in, waarmee de aanbesteding zich weer in de selectiefase bevond.

Afgelopen maanden zijn de aanbiedingen nogmaals zorgvuldig onderzocht, wat op 19 december 2013 leidde tot het voornemen om Heijmans uit te nodigen voor de pre-awardfase. De bezwaartermijn voor dit besluit liep tot en met maandag 13 januari 2014.

Op 7 maart 2014 behandelt de rechtbank Haarlem beide zaken, waarna na twee weken een uitspraak wordt verwacht. Gedurende de komende weken bereidt de provincie zich voor op de zitting. Daarnaast gaat zij door met de voorbereidende activiteiten ten behoeve van de feitelijke realisatie van de N23 Westfrisiaweg.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl