Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 28 januari 2014 Gratis parkeervignet voor 1e elektrische taxi op Texel

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Op maandag 27 januari 2014 overhandigde burgemeester Giskes een gratis parkeervignet aan Bart de Vries van Taxibedrijf TBO. Dit had burgmeester Giskes hem beloofd toen hij navraag deed naar de stimuleringsregelen van de gemeente om het taxivervoer op Texel beter te faciliteren.

Tijdens het taxioverleg tussen gemeente, politie en taxibedrijven vroeg Bart de Vries van TBO naar de beschikbare stimuleringsregelen voor elektrische taxi's.

Omdat deze er niet zijn heeft de burgemeester toen, als ludieke tegemoetkoming, toegezegd om een parkeervignet beschikbaar te stellen voor de eerste electrische taxi op Texel. In december 2014 was het zover: taxibedrijf TBO schafte een Tesla model S taxi aan.

Op maandag 27 januari 2014 werd de toezegging nagekomen en plakte burgemeester Giskes het vignet in de taxi. De Tesla heeft een actieradius van 350 tot 400 kilometer. De taxi levert een positieve bijdrage aan de duurzaamheid van Texel.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl