Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 27 februari 2014 Staatsbosbeheer Texel rijdt ook elektrisch

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - Door Erik van der Spek - De boswachters van Staatsbosbeheer op Texel rijden nu ook elektrisch. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de eerste elektrische auto is in gebruik genomen.

Via de Texelse dealer Garage Dros is een Renault ZOE afgeleverd. Deze auto zal ook gebruikt worden tijdens surveillance. Uit proeven blijkt dat onze gasten het waarderen wanneer de boswachter op wandel- en fietspaden elektrisch rijdt.

De auto zal ook gebruikt worden voor ritten naar de overkant. Onze meeste ritten daar liggen boven de lijn Alkmaar – Hoorn wat prima binnen het bereik past. Een groot deel van de overige ritten buiten Texel blijft binnen Noord-Holland en Friesland, wat kan als op de bezoeklocatie een oplaadpaal beschikbaar is. Na het bezoek is de accu dan weer voldoende opgeladen voor de hele terugreis.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl