Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 10 maart 2014 Plaatsen liggers viaduct N242-Westtangent in Heerhugowaard uitgesteld

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Op woensdag 5 maart 2014 is gestart met het inhijsen van de betonnen liggers van één van de viaducten op de toekomstige kruising N242 (Westerweg)-Westtangent in Heerhugowaard.

De 30 meter lange liggers zijn het bovenste deel van het viaduct en vormen straks het dek waarover het verkeer rijdt. Ze rusten op de zogenaamde landhoofden, de delen van het viaduct die op de grond staan. Bij het inhijsen van deze liggers wordt ter ondersteuning gebruik gemaakt van een hulpconstructie.

Tijdens de werkzaamheden is het vermoeden ontstaan dat de hulpconstructie instabiel is door de ondergrond waarop deze is geplaatst. Om elk risico te vermijden, hebben de aannemer en de leverancier van de liggers besloten de drie al geplaatste liggers te verwijderen en nader onderzoek te doen. Binnen nu en twee weken worden de liggers alsnog geplaatst. Deze vertraging heeft geen invloed op de verdere planning van het project herinrichting N242-Westtangent.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl