Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 14 april 2014 E-Rally in 80 uur door zeven Europese landen

Op 11 april 2014 vertrokken vijf Tesla's uit Londen om via België, Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden op 14 april 2014 in Oslo aan te komen. De rally is een initiatief van het Europese Interregproject "North Sea Region Electric Mobility Network".

De teamleden zijn afkomstig uit Nederland en Denemarken. Eén van de Nederlandse teams bestaat uit de initiatiefnemers voor een 80-dagenreis om de wereld zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Die race moet plaatsvinden in 2016.

De andere teams vertegenwoordigen de provincie Noord-Holland en het Deense Hoje Tasstrup Kommune.

evrace hh 2014
Gedeputeerde Elisabeth Post reed een stukje mee

Op 12 april 2014 deed de E-Rally Heerhugowaard aan waar zij gebruik maakten van de eerste multi-standaard snellader in de provincie Noord Holland.

Elektrisch rijden is flink in opkomst en elektrische auto's worden steeds meer zichtbaar in het dagelijks leven. Beleid wordt uitgestippeld, onderweg afgestemd en in praktijk gebracht. Een netwerk van oplaadpunten wordt uitgerold. Pilots leiden tot bruikbare inzichten en ervaringen. Verschillende projecten zijn de pilotfase overstegen en komen tot een rendabele business case. De Nederlandse aanpak, gericht op beleid en investeringen, heeft een nationaal en internationaal aantrekkelijk klimaat voor investeerders gebracht.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl