Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 07 mei 2014 Bekendmaking uitslag enquête verkeersmaatregelen rond scholen in De Schooten - bijeenkomst op 12 mei 2014

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Rondom de basisscholen De Dijk en Schoter Duijn zijn veel verkeersproblemen. Via een online enquête konden ouders en omwonenden aangeven welke maatregelen zij graag ingevoerd willen hebben. Op maandagavond 12 mei 2014 maken we tijdens een bijeenkomst in de Vredeskerk de enquête-uitslagen bekend en vertellen we wat we daar gaan doen. Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur in de Vredeskerk.

Klachten

Al jaren zijn er klachten over de verkeersveiligheid rondom basisscholen De Dijk en Schoter Duijn: dubbel parkeren, rijden op de stoep, kinderen die plotseling achter auto's opduiken. Er werd al veel over gepraat, maar de gemeente deed er jarenlang weinig aan. Niet verwonderlijk, want de buurt, scholen en andere betrokkenen werden het namelijk niet eens over de mogelijke oplossingen.

Enquête

In de laatste bijeenkomst met omwonenden, ouders en scholen (november 2014 vorig jaar) werd besloten dat een enquête dan maar als breekijzer zou moeten dienen: de voorstellen met de meeste stemmen zouden door de gemeente worden uitgevoerd.

Samen met de scholen en de politie hebben we drie voorstellen gemaakt:

Daarnaast hebben we de ouders gevraagd of ze eerder bereid zouden zijn om niet met de auto naar school te komen als de oversteekplaatsen op de Torplaan en Waterkeringsweg veiliger zouden worden.

Bewoners kregen een brief met een uniek internetadres en konden daar de enquête invullen. Veel ouders en omwonenden dat gedaan. Een mooi voorbeeld van directe burgerparticipatie.

Bijeenkomst

Op maandagavond 12 mei 2014 maakt de gemeente de enquête-uitslagen bekend tijdens een bijeenkomst in de Vredeskerk. De avond wordt voorgezeten door het opbouwwerk. Uiteraard zijn scholen en politie ook aanwezig. De avond begint om 19.30 uur.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl