Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 22 mei 2014 Buurt stemt voor afsluiting Heiligharn (Den Helder)

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - De eenrichtingsweg langs de leerlingeningang bij basisschool De Dijk wordt afgesloten met paaltjes. Ook komt er een stopverbod langs beide zijden van de Princenhoff. Dat is de uitkomst van een enquête die onder omwonenden is gehouden.

Het voorstel om het Heiligharn tussen Princenhoff en de Waterkeringsweg tot eenrichtingsverkeer te maken heeft het echter niet gehaald: bijna 60% bleek tegen. De verkeersmaatregelen worden op korte termijn ingevoerd. Dat doen we voor een proefperiode van een half jaar. Voor beide maatregelen is wel eerst een verkeersbesluit nodig. Bij voldoende positieve effecten worden zij definitief.

Verkeersveiliger wijk

Er is al jaren verkeersoverlast bij de twee basisscholen De Dijk en Schoter Duijn. Vooral veroorzaakt door ouders die hun kind met de auto naar school brengen. Wij gaan ervan uit dat de maatregelen bijdragen aan een verkeersveiliger wijk. Ook op andere plaatsen blijven wij daaraan werken. We hopen ook dat bewoners zich bewuster worden van hun eigen rol hierin. Want dan pas boeken wij werkelijk grote resultaten.

Meer informatie op www.denhelder.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl