Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 05 juni 2014 Betere bewegwijzering rondom openbaar vervoerknooppunten in Noord-Holland

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland, Stadsregio Amsterdam en het ministerie van IenM investeren 4,8 miljoen euro in betere bewegwijzering rondom openbaar vervoerknooppunten in Noord-Holland via het project Wayfinding.

Zo komen er onder meer elektronische informatiepanelen bij verschillende busstations, wordt het de reiziger gemakkelijker gemaakt om de overstap te vinden van trein op bus, tram, metro en/of fiets en komen er omgevingskaarten op alle OV-knooppunten uit het project.

Om reizigers te helpen soepel hun weg te vinden op en rond openbaar vervoerknooppunten in Noord-Holland, zijn goede bewegwijzering en informatievoorziening noodzakelijk. Dit kan reizigers stimuleren om vaker de auto in te wisselen voor of te combineren met het openbaar vervoer. Op 80 knooppunten is geïnventariseerd welke maatregelen nog genomen kunnen worden om dit te verbeteren. Het gaat hierbij vooral om extra plattegronden, reisinformatie en richtingborden.

De extra bewegwijzering en informatievoorziening maakt deel uit van Wayfinding, één van de projecten van het landelijke programma Beter Benutten. In het programma Beter Benutten MRA werken bedrijfsleven, het ministerie van IenM, provincie, stadsregio en gemeenten samen aan een betere bereikbaarheid op de weg, vaarweg en het spoor.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website www.beterbenutten.nl/MRA van het Platform Beter Benutten.

Meer informatie ook op www.noord-holland.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl