Verkeer & Vervoer: 05 juni 2014 Betere bewegwijzering rondom openbaar vervoerknooppunten in Noord-Holland

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland, Stadsregio Amsterdam en het ministerie van IenM investeren 4,8 miljoen euro in betere bewegwijzering rondom openbaar vervoerknooppunten in Noord-Holland via het project Wayfinding.

Zo komen er onder meer elektronische informatiepanelen bij verschillende busstations, wordt het de reiziger gemakkelijker gemaakt om de overstap te vinden van trein op bus, tram, metro en/of fiets en komen er omgevingskaarten op alle OV-knooppunten uit het project.

Om reizigers te helpen soepel hun weg te vinden op en rond openbaar vervoerknooppunten in Noord-Holland, zijn goede bewegwijzering en informatievoorziening noodzakelijk. Dit kan reizigers stimuleren om vaker de auto in te wisselen voor of te combineren met het openbaar vervoer. Op 80 knooppunten is geïnventariseerd welke maatregelen nog genomen kunnen worden om dit te verbeteren. Het gaat hierbij vooral om extra plattegronden, reisinformatie en richtingborden.

De extra bewegwijzering en informatievoorziening maakt deel uit van Wayfinding, één van de projecten van het landelijke programma Beter Benutten. In het programma Beter Benutten MRA werken bedrijfsleven, het ministerie van IenM, provincie, stadsregio en gemeenten samen aan een betere bereikbaarheid op de weg, vaarweg en het spoor.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website www.beterbenutten.nl/MRA van het Platform Beter Benutten.

Meer informatie ook op www.noord-holland.nl

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl