Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 17 juni 2014 Schagen: Presentatie ontwerpen kunstproject fietstunnel Nes (N241) op 20 juni 2014

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Op vrijdag 20 juni 2014 presenteren 3 kunstenaars hun ontwerpen voor het toekomstige kunstwerk nabij de fietstunnel Nes, onderdeel van de nieuwe N241 tussen Verlaat en Schagen.

Na de presentatie kunnen bewoners en geïnteresseerden kenbaar maken naar welk kunstwerk hun voorkeur uit gaat. Het winnende ontwerp wordt uiteindelijk geplaatst bij de fietstunnel Nes.

De provincie wil bij het ontwerpen van de fietstunnel de cultuurhistorische kwaliteiten van de omgeving weergeven via een kunstwerk nabij de tunnel. De cultuurhistorie van de Nes (zeeinbraken, terpen, nederzettingen uit de IJzertijd) bood veel inspiratie voor de drie landelijk gerenommeerde kunstenaars die gevraagd zijn om een schetsontwerp voor het kunstwerk te maken. De kunstenaars zijn: Hester Oerlemans, Giny Vos en Michiel Kluiters. Uit de drie gepresenteerde schetsontwerpen wordt een winnend ontwerp gekozen.

Bewoners stemmen mee

Voor het kiezen van het beste schetsontwerp, nodigt de provincie bewoners en geïnteresseerden uit om hun stem te laten horen. Na de presentatie van de drie ontwerpen wordt het startsein gegeven voor de publieksstemming. Deze stemming loopt van maandag 23 t/m vrijdag 27 juni 2014 De ontwerpen en toelichting van de kunstenaars zijn te zien bij Zorgcentrum De Bron (Kogerlaan 36a, 1741 DA in Schagen) of online te vinden.

Kunstpresentatie op bijeenkomst vrijdag 20 juni

Op vrijdag 20 juni, van 15.00 tot 16.30 uur, presenteren de kunstenaars in de Ridderzaal van Slot Schagen (Slotplein 4, 1741 CA in Schagen) hun ontwerpen.

Vanaf 16:30 uur is er vervolgens volop de gelegenheid om tijdens een borrel met de kunstenaars na te praten.

Geïnteresseerden zijn welkom om de presentatie en de borrel bij te wonen.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een mail te sturen naar o.v.v. aanmelding presentatie schetsontwerpen Kunstwerk Nes.

Meer informatie over het kunstproject fietstunnel Nes en de herinrichting van de N241 is te vinden op www.noord-holland.nl/n241

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl