Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 25 juni 2014 Kunst aan de Nes: stem op uw favoriete ontwerp - bekendmaking winnaar op 30 juni 2014

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Deze week kunnen geïnteresseerden stemmen op hun favoriete kunstwerk voor de toekomstige fietstunnel Nes in Schagen. Stemmen kan online via Kunst aan de Nes of bij Zorgcentrum De Bron, Kogerlaan 36a in Schagen. Op 30 juni 2014 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Met het kunstproject 'Kunst aan de Nes' wil de provincie de archeologische waarde van het gebied verankeren in de omgeving. Kunstenaars Giny Vos, Hesther Oerlemans en Michiel Kluiters lieten zich inspireren door het gebied en haar rijke historie, en maakten hun eigen creatieve vertaling voor een kunstwerk in de fietstunnel. Eén van de ontwerpen wordt uitgevoerd.

Beoordeling

De ontwerpen worden beoordeeld door bewoners (25% stemrecht) én de selectiecommissie (75% stemrecht), bestaande uit wethouder cultuur, cultuurhistorici, drie bewoners en een expert beeldende kunst.

Bekendmaking winnaar

Op maandag 30 juni 2014 om 20.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt in de Ridderzaal van Slot Schagen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom (inloop vanaf 19.45 uur). Graag vooraf aanmelden bij .

Het project 'Kunst aan de Nes' is onderdeel van de herinrichting van de N241 (tussen het Verlaat en Schagen) en wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie in samenwerking met de Cultuurcompagnie Noord-Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl