Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 04 juli 2014 Winnend kunstwerk fietstunnel Schagen: 'Monster van Nes'

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Michiel Kluiters is uitgekozen om zijn kunstwerk 'Monster van Nes' te realiseren in de toekomstige fietstunnel Nes in Schagen. Van de drie gepresenteerde ontwerpen, was de jury het meest onder de indruk van zijn idee. Het kunstwerk 'Monster van Nes' bestaat uit circa 30 archeologische vondsten uit de omgeving, die nauwkeurig worden uitvergroot en als betonnen ornamenten op de wand van de fietstunnel worden geplaatst. Kluiters: "Ik moest denken aan een reusachtig fossiel, dat net is blootgelegd, waarbij je de botten en wervels als het ware uit de grond ziet komen." Het materiaal wil Kluiters de komende jaren samen met archeologen en bewoners gaan verzamelen, tijdens de herinrichting van de provinciale weg (N241) tussen Schagen en het Verlaat.

Impressie van het ontwero van Michiel Kluiters Michiel Kluiters De jury, onder wie drie bewoners uit Schagen, was onder de indruk van de verbeeldingskracht van het ontwerp en de kwaliteit van het idee. Wethouder Ben Blonk, juryvoorzitter, licht toe: "De verbinding tussen de provinciale weg, de tunnel en de archeologische aspecten in het ontwerp hebben voor de jury de doorslag gegeven. Ook vinden wij dat de financiële haalbaarheid, molestbestendigheid en de duurzaamheid het beste in dit ontwerp geborgd zijn."

Bij de beoordeling zijn de stemmen van het publiek voor 25% meegenomen. 107 mensen brachten vorige week hun stem uit.

Herinrichting N241

De provincie Noord-Holland richt de provinciale weg N241 tussen Verlaat en Schagen de komende jaren opnieuw in. De nieuw te bouwen fietstunnel bij Nes is een van de onderdelen van de herinrichting N241. De provincie wil bij het ontwerpen van de fietstunnel de cultuurhistorische kwaliteiten van de omgeving weergeven via een kunstwerk nabij de tunnel. Provincie Noord-Holland werkt in dit kunstproject samen met Cultuurcompagnie Noord-Holland.

Kijk voor actuele info over het project op: www.noord-holland.nl/n241

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl