Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 04 juli 2014 Werkzaamheden Westfriesedijk t/m 18 juli 2014

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gaat de verharding van de Westfriesedijk tussen Kolhorn en Schagen (vanaf N248) opknappen. Deze eerste fase gaat van start op 30 juni 2014 en duurt tot 18 juli 2014.

Wegens scheuren en verzakking is de weg aan onderhoud toe. De asfaltverharding wordt daarom geheel verwijderd en vervangen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Van der Lee. Tijdens de werkzaamheden wordt de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.

De werkzaamheden maken onderdeel uit van een totale onderhoudsbeurt aan de dijk van 8 km, en bestaat uit drie fases. Van 18 augustus 2014 tot 3 oktober 2014 wordt het deel van Kolhorn tot de Wadweg, (de Kreil en Poolland) grondig gereconstrueerd. Uit onderzoek van de bestaande verharding en de ondergrond is gebleken dat asfalt nu op een funderingslaag van schelpen ligt. Door de toename van het aantal verkeersbewegingen en de asdruk is deze fundering niet meer geschikt en zal vervangen worden. Het laatste deel, van de Keinsmerweg tot de Wadweg, wordt in 2015 opgepakt.

Omwonende worden hierover per brief geïnformeerd. Ruim voor aanvang van het werk wordt de periode van afsluiting en de omleidingsroute met borden aangegeven.

Nadere informatie is te vinden op www.hhnk.nl - pagina 'Werk in de buurt '.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl