Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 10 juli 2014 Dip & Go: veilig en snel betalen zonder pincode

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - De parkeerautomaten in het centrum van Den Helder worden eind juli 2014 aangepast om betalingen met Dip & Go mogelijk te maken. Dip & Go is de nieuwe betaalwijze waarbij je met je betaalpas betaalt zonder dat je je pincode intoetst. Hiermee wordt betalen voor parkeren nog veiliger en sneller.

Skimmen

De afgelopen twee jaar zijn in het centrum van Den Helder nieuwe parkeerautomaten geplaatst, waar men parkeerbelasting kan betalen door middel van pinnen. Helaas wordt de laatste jaren veelvuldig fraude gepleegd door middel van het zogenaamde ‘skimmen’. Op ingenieuze wijze probeert men de magneetstrip op de pinpas te kopiëren en de pincode te achterhalen. Tot op heden heeft dit verschijnsel zich nog niet voorgedaan bij de parkeerautomaten in Den Helder. Om dit voor te zijn, worden eind juli 2014 de parkeerautomaten aangepast om te kunnen betalen met Dip & Go.

Wat is Dip & Go?

Dip & Go is de nieuwe betaalwijze waarbij je met je betaalpas betaalt zonder dat je je pincode intoetst. Hierdoor kan die ook niet door zakenrollers of skimmers worden afgekeken. Bovendien verloopt de betaling veel sneller waardoor bij grote drukte minder lange wachtrijen ontstaan.

In het buitenland kan men al langer op deze manier veilig elektronisch betalen, bij tolwegen en parkeerautomaten. In Nederland werkt deze manier van betalen alleen bij parkeerautomaten, voor kleine bedragen. U kunt met Dip & Go maximaal 50 euro betalen om te parkeren. In het buitenland kunt u hiermee bij tolwegen tot 100 euro betalen.

Op de parkeerautomaten is de pinpas niet meer aanwezig. In plaats daarvan is een aanduiding aanwezig dat met Dip & Go kan worden betaald. In het scherm van de parkeerautomaat wordt aangegeven hoe te handelen.

Chipknip verdwijnt

Tegelijkertijd met het invoeren van Dip & Go wordt betalen met de chipknip uitgeschakeld. Hiermee loopt Den Helder vooruit op de afschaffing van de chipknip aan het eind van 2014. Bij parkeerautomaten waar de Dip & Go functie niet aanwezig is, kunt u blijven betalen met de chipknip.

Wijzigingen betaald parkeren

De afgelopen maanden zijn op het gebied van betaald parkeren in Den Helder enkele wijzigingen doorgevoerd.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het parkeerservicebureau via telefoonnummer 0223-614945 of e-mail

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl