Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 11 juli 2014 Texelhopper kan van start

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Gedeputeerde Staten van Noord-Holland (GS) gaan akkoord met de start van de Openbaar Vervoer pilot op Texel. Doel van de pilot is te experimenteren met vervoer op Maat. Eerder had de gemeenteraad van Texel haar fiat gegeven. In de pilot werkt de provincie samen met de gemeente, Connexxion en lokale taxiondernemers. De proef gaat twee jaar duren en start eind van het jaar.

Pilot

De pilot behelst de introductie van een mix van verschillende vervoersmiddelen, van reguliere bussen op een vaste route tot het gebruik van kleinere busjes die over het hele eiland een fijnmazig openbaar vervoer (ov) verzorgen. Reizigers dienen daarvoor een uur van tevoren te reserveren bij het regiecentrum per telefoon, met de App of per internet. Tijdens de pilot zal een speciaal tarief gelden van € 3,- per rit, de OV chipkaart is dan niet langer geldig op het eiland.

Voor de uitvoering van de pilot hebben Provinciale Staten € 1.6 miljoen ter beschikking gesteld.

De pilot vindt plaats binnen de bestaande ov concessie. De verantwoordelijkheid voor de uitvoering ligt daarom bij Connexxion. Ten aanzien van uitvoering van de pilot zullen de Texelse taxiondernemers dan ook onder dit concessiebesluit vallen: de taxiondernemers worden onderaannemers van Connexxion. Daarnaast wordt er met Connexxion een uitvoeringsovereenkomst gesloten. Om zorg te dragen voor een goede herkenbaarheid bij eilandbewoners en toeristen zal al het OV gaan functioneren onder het nieuwe merk Texelhopper met de eigen huisstijl.

Voor het coördineren van vraag en aanbod van het personenvervoer op het eiland zal een zogenoemde Regiecentrale gebouwd worden. De gemeente Texel zal dit centrum inrichten en gaan bemensen. De provincie geeft de gemeente een subsidie van € 380.000,- om de exploitatie kosten van dit centrum te dekken. Hiervoor zal een samenwerkingsovereenkomst (SOK) worden gesloten tussen de provincie en de gemeente.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl