Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 05 augustus 2014 Asfalteren en aanleg rotonde N99-Akkerweg van maandag 11 augustus 2014 t/m zondag 5 oktober 2014

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Rijkswaterstaat voert van maandag 11 augustus 2014 tot en met zondag 5 oktober werkzaamheden uit op de N99 tussen Den Oever en Hippolytushoef. De kruising ter hoogte van de Akkerweg wordt vervangen door een rotonde. Ook krijgt een deel van de N99 een nieuwe asfaltlaag. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 minuten. Rijkswaterstaat zorgt met de aanleg van de rotonde dat de weg ook de komende jaren veilig blijft.

De werkzaamheden vinden plaats in zes verschillende fases. Sommige fases kunnen elkaar overlappen. Van de eerste twee fases zijn de precieze data en tijden al bekend. Van de latere fases wordt de precieze planning later bepaald. De werkzaamheden kunnen zorgen voor enige geluidsoverlast voor omwonenden.

Fases van de werkzaamheden

  1. Van maandag 11 aug. 21.00 uur tot dinsdag 12 aug. 06.00 uur. Bouw van de tijdelijke wegafzetting voor fase 2. Daarvoor gaat de N99 tussen Den Oever (rotonde bij de Gesterweg) en Hippolytushoef (rotonde bij Elft) één nacht dicht.
  2. Van dinsdag 12 aug. 06.00 uur tot maandag 15 sept. 06.00 uur Aanleg rotonde en creëren van een tijdelijke wegversmalling op de N99. De noordelijke aansluiting met de Akkerweg is dicht; de zuidelijke aansluiting is open. Het tankstation en het restaurant ‘De Zingende Wielen’ zijn bereikbaar.
  3. (8 sept. t/m 14 sept.) Aanbrengen asfaltlaag rotonde. De N99 is tussen Den Oever en Hippolytushoef dicht, zoals tijdens fase 1.
  4. (8 sept. t/m 28 sept.) Afmaken van de rotonde. Het verkeer op de N99 kan de rotonde in deze fase al gebruiken. De noordelijke aansluiting met de Akkerweg blijft dicht, de zuidelijke aansluiting is open.
  5. (15 sept. t/m 21 sept.) Verbinden zuidelijke aansluiting van de rotonde. Het verkeer op de N99 blijft de rotonde gebruiken. Noordelijke aansluiting blijft dicht. ’s Nachts gaat ook de zuidelijke aansluiting van de rotonde dicht.
  6. (22 sept. t/m 5 okt.) Groot onderhoud aan de N99. Voor het vervangen van het asfalt gaat de N99 gedurende tien nachten dicht tussen Den Oever (rotonde bij de Gesterweg) en Hippolytushoef (rotonde bij Elft).

Omleidingen en vertraging

Tijdens de werkzaamheden gelden de volgende omleidingen en vertragingen:

Meer informatie

Met vragen, klachten of opmerkingen kunt u terecht bij de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002, zeven dagen per week bereikbaar tussen 06.00 uur en 22.30 uur.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl