Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 20 augustus 2014 College Den Helder vraagt raad: Wel of geen parkeerplaatsen Beatrixstraat

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Het college gaat op 25 augustus 2014 de raadscommissie vragen of zij de Beatrixstraat mét of zonder parkeerplaatsen wil hebben. De motie die de raad hierover in juni aannam is de aanleiding van de vraag. Het college heeft zelf de voorkeur voor een Beatrixstraat zonder parkeren, met uitzondering van enkele invalidenparkeerplaatsen.

De raad had het college op 16 juni 2014 in een motie gevraagd het parkeren op de middenberm niet meer toe te staan, behalve voor ‘stop-and-go’-parkeren en voor enkele invalidenparkeerplaatsen. Terrassen op de middenberm moeten voorrang krijgen.

Het college heeft deze motie als volgt uitgewerkt: Er komt in de middenberm van de nieuwe Beatrixstraat plek voor maximaal tien parkeerplaatsen (inclusief 3 invalidenparkeerplaatsen) voor een korte boodschap, even snel iets ophalen of afgeven. ‘Stop-and-go-plaatsen zijn niet mogelijk, want niet te controleren. De maximale parkeerduur wordt één uur. Ook is het parkeren met vergunningen daar dan niet meer mogelijk. Hiervoor moet de gemeenteraad wel eerst de parkeerverordening op dat gebied wijzigen. De Beatrixstraat ligt nu namelijk in een parkeerzone waarin het mogelijk is om voor €1,80 per uur onbeperkt te parkeren. Op de plekken waar niet geparkeerd mag worden komen o.a. terrassen, bankjes, beelden. In combinatie met duidelijke parkeervakken zal dit leiden tot een duidelijk straat- en parkeerbeeld.

Voordat de motie op deze manier wordt uitgewerkt, wil het college de raad nogmaals vragen of er niet toch een meerderheid is voor een Beatrixstraat zonder parkeerplaatsen. Een groot gedeelte van de straat wordt op termijn al tussen 11.00 en 18.00 uur afgesloten voor motorvoertuigen, onder ondernemers is een afnemend draagvlak voor parkeerplaatsen en nu al blijkt dat parkeren in de winkelstraat niet bevorderlijk is voor de veiligheid én de terrassen.

Het college beseft dat tijdens het participatieproces en de doorlopen bezwaarschriftenprocedure over de verkeersmaatregelen, verwachtingen zijn gewekt over het wel plaatsen van deze parkeervakken. Daarom wil zij de vraag toch nog een keer voorleggen aan de raad.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl