Verkeer & Vervoer: 20 augustus 2014 Start kap populieren langs N504 tussen Schagerweg en de Kanaaldijk per 1 september 2014

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland start op 1 september 2014 met het kappen van de populieren langs de provinciale weg N504 tussen Schagerweg en de Kanaaldijk. Het gaat om de populieren die in een rij aan zowel de noord- als de zuidzijde van de weg geplant zijn en de drie bijbehorende bospercelen.

Werkzaamheden

De provincie start maandag 1 september 2014 met het kappen van de populieren langs de N504. De kapwerkzaamheden duren naar verwachting een paar weken. Vóór het kappen controleert de aannemer zorgvuldig of er geen vogelnesten in de bomen zitten. De werkzaamheden worden overdag tussen 07.00 en 17.00 uur uitgevoerd vanuit de berm. De N504 wordt niet afgesloten, wel ondervindt het verkeer tussen 9.00 en 15.00 uur beperkte hinder.

Achtergrond

De populieren werden ongeveer 30 jaar geleden aangeplant als snelgroeiend bos voor de houtindustrie. Tegenwoordig levert dit hout economisch gezien weinig meer op. Omdat de bomen destijds dicht op elkaar zijn geplant worden ze steeds instabieler. Er is onvoldoende licht en ruimte om de bomen evenwichtig te laten groeien. In de bospercelen en langs de weg zijn afgelopen herfststorm al diverse bomen omgewaaid. Omdat dit een gevaar vormt voor het verkeer moeten de populieren gekapt worden.

Ecologische berm

De aannemer richt in het najaar de berm ecologisch in met inheems plantgoed.

Ondertussen werkt de provincie aan landschapsplannen voor Alkmaar en omstreken waaronder ook de N504 valt. Dit kan op termijn nog leiden tot een andere inrichting.

Informatie

Bij vragen over de werkzaamheden kunt u gratis bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen: 0800 - 0200 600.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl