Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 29 september 2014 Den Helder: Beatrixstraat vanaf woensdag 24 september 2014 autoluw

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - In de Beatrixstraat gaan vanaf woensdag 24 september 2014 verkeersregelaars het doorgaande verkeer tussen 11.00 uur en 18.00 uur tegenhouden. De dynamische palen die hiervoor zijn aangeschaft werken namelijk nog niet. Wethouder Pieter Kos had al eerder aangekondigd dat hij de straat desondanks toch op een provisorische manier af zou sluiten. Inmiddels is ook de bebording die het parkeren moet tegengaan in de Beatrixstraat op alle plaatsen in orde. De parkeercontroleurs delen op dit moment waarschuwingen uit aan foutparkeerders.

Verkeersregelaars

Wethouder Pieter Kos: 'Natuurlijk had ik liever gehad dat de palen in de Beatrixstraat al in werking waren. Nu dat niet lukt, gaan we over tot inzet van verkeersregelaars. Dat schept duidelijkheid voor iedereen en we doen daarmee recht aan het besluit om de straat overdag af te sluiten voor doorgaand verkeer.

Hiermee kan het winkelend publiek zich met een gerust gevoel verplaatsen over de Beatrixstraat'.

De twee dynamische palen in de straat, ter hoogte van de aansluiting met de Keizerstraat, zouden dinsdag 9 september 2014 in werking zijn. Door een door een technisch probleem werken deze palen echter nog niet. Het is nog niet duidelijk wanneer het probleem verholpen zal zijn. Daarom is besloten om vanaf woensdag voorlopig verkeersregelaars in te zetten. Zij staan ter hoogte van de borden die al aangegeven dat het inrijden van dat weggedeelte niet is toegestaan tussen 11.00 uur en 18.00 uur. Uiteraard worden nood- en hulpdiensten doorgelaten. Het opvolgen van de aanwijzingen van deze verkeersregelaars is wettelijk verplicht.

Verboden te parkeren

In de Beatrixstraat mag ook niet meer worden geparkeerd. Het parkeerverbod geldt 24 uur per dag en zeven dagen in de week. Alle noodzakelijke parkeerverbodsborden zijn inmiddels ook geplaatst en de laatste P-symbolen worden zo spoedig mogelijk verwijderd. Op dit moment delen de parkeercontroleurs waarschuwingen uit. Vanaf maandag 29 september 2014 gaan de controleurs over tot het uitschrijven van boetes aan foutparkeerders.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl