Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 02 oktober 2014 Meer vliegbewegingen voor Den Helder Airport

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Den Helder Airport heeft een aanvraag ingediend voor uitbreiding van het aantal vliegbewegingen. De vraag komt voort uit de intentieovereenkomst die op 12 oktober 2011 is ondertekend door verschillende ministeries, de gemeente Den Helder en Den Helder Airport. In die overeenkomst is onder andere voorzien in het in gang zetten van de procedure om een groei naar 27.000 vliegbewegingen per jaar mogelijk te maken. Dit aantal vliegbewegingen past binnen de bestaande geluidsruimte.

Directeur Van den Hoff (Den Helder Airport): "In 2014 verwachten we uit te komen op 23.000 vliegbewegingen. We hebben momenteel ruimte voor 25.000 vliegbewegingen per jaar." De ontwikkeling naar 27.000 vliegbewegingen is van groot belang voor de economische ontwikkeling en de werkgelegenheid in Den Helder en de regio.

Wethouder Pieter Kos: "De economische positie en de continuïteit van Den Helder Airport is gebaat bij meer civiele vliegbewegingen. Er zijn voor deze aanvraag diverse onderzoeksrapporten overlegd ter onderbouwing van dit verzoek. Ook om te controleren of het allemaal wel mogelijk en verstandig is, gezien mogelijke effecten op het milieu."

Er is al eerder gekeken naar de effecten voor de natuur. Imares heeft in het kader van de Natuurbeschermingswet onderzocht of vogels last hebben van in totaal 27.000 vliegbewegingen per jaar. Uit dat onderzoek bleek dat dit niet het geval is. Dat is ook de aanleiding geweest voor het positieve advies van de Commissie Overleg en Voorlichting inzake Milieuhygiene (COVM) aan de minister van Defensie.

Het besluit van het Ministerie van Defensie is gepubliceerd in de Staatscourant.

Wethouder Kos: "We hebben enkele jaren geleden aan omwonenden en ook aan inwoners van Texel beloofd dat dit soort besluiten gepubliceerd zullen worden in de dag- en huis-aan-huisbladen. Inwoners lezen in de regel niet de publicaties in de Staatscourant. Vandaar deze extra publicatie."

Publicatie

Bekijk de publicatie

uit de Staatscourant op officielebekendmakingen.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl