Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 03 oktober 2014 Den Helder: Wegen en paden opgeknapt in oktober

In oktober 2014 worden diverse wegen en paden opgeknapt. Dat moet gebeuren voor de winter invalt.

Javastraat

In het centrum krijgt de Javastraat een nieuwe laag asfalt. De smalle fietssuggestiestroken blijven onderdeel van deze weg. Verder komt er nieuw asfalt op de Nieuweweg ter hoogte van Doggershoek.

Waddenzeestraat

De Waddenzeestraat wordt verder opgeknapt tussen de verkeerslichten bij de Schootenweg en het viaduct over het spoor. Er wordt een dubbele doorgetrokken streep in het midden van de weg gemaakt om aan te geven dat inhalen niet is toegestaan. Het kruispunt met de Schootenweg wordt aangepast om het verkeer logischer en veiliger richting Nieuw Den Helder te geleiden.

Nieuweweg

Op de Nieuweweg en op de kruising Langevliet/Schoolweg krijgen kleine gedeelten nieuw asfalt. Er wordt alleen 's nachts gewerkt omdat er overdag veel verkeer rijdt. Overdag kan het verkeer de werklocatie passeren.

De gemeente gaat op de Nieuweweg vanaf de rotonde met de Doggersvaart over een lengte van ongeveer 500 meter een proef doen met lichtreflecterend asfalt. In dit asfalt zitten veel meer witte steentjes dan normaal asfalt. Daardoor is de weg in het donker veel beter zichtbaar voor automobilisten. Als de resultaten van de proef goed zijn, betekent dit dat minder verlichting langs de weg nodig is.

Fietspad langs Slenk

In de herfstvakantie wordt gewerkt aan het fietspad langs De Slenk in Julianadorp. Vanaf het begin van het fietspad bij Kruiszwin 22 tot aan basisschool De Hofstee repareren we op veel plaatsen het asfalt Ook krijgt het fietspad op deze plekken een nieuwe laag van fijne steenslag. Deze nieuwe laag met steenslag kan leiden tot opspattende steentjes en een iets langere remweg.

Na 2 tot 3 weken wordt het teveel aan steentjes weer weggehaald.

Hinder

U kunt door de werkzaamheden van de aannemer hinder ondervinden doordat u misschien moet omrijden of slechts op bepaalde tijdstippen van de weg gebruikt kunt maken. Wij hopen op uw begrip voor dit tijdelijke ongemak. Aannemer KWS infra probeert de duur van het ongemak zo kort mogelijk te houden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl