Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 06 november 2014 Informatieavond militaire en het civiele gebruik van luchthaven De Kooy (Den Helder) op 18 november 2014

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Dinsdag 18 november 2014 is er een informatieavond over de plannen voor het militaire en het civiele gebruik van luchthaven De Kooy. Het ministerie van Defensie en Den Helder Airport geven een toelichting op de concept Notitie Reikwijdte en detailniveau De Kooy.

Deze notitie geeft aan wat voor milieu-onderzoek er gaat plaatsvinden. Er zijn verschillende scenario's voor uitbreiding van vliegbewegingen en elk scenario heeft andere milieu-effecten. Dit uitgebreide milieu-onderzoek heet een MER procedure.

Behoefte aan groei

Waarom is uitbreiding van de luchthaven voor Den Helder van belang? Veel mensen uit de stad en regio werken voor de (militaire) luchthaven. Er is ook steeds meer vraag naar de dienstverlening door de luchthaven. De werkgelegenheid op zee (offshore) groeit en daarmee ook de vraag voor dienstverlening door de luchthaven. Ook vanuit het militaire deel van de luchthaven is behoefte aan groei. Het luchthavenbesluit moet op 31 oktober 2016 zijn vastgesteld.

informatieavond

Wethouder Kos is aanwezig bij de informatieavond. Hij onderstreept het strategische belang voor de luchthaven voor de stad en regio. "Het is goed dat dit onderzoek gaat plaatsvinden. De effecten van de uitbreiding worden zorgvuldig in beeld gebracht. Dat is goed voor ondernemend Den Helder, maar ook goed voor onze inwoners".

U bent van harte welkom bij de informatieavond op dinsdag 18 november 2014 in schouwburg De Kampanje. De avond begint om 20.00 uur.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl