Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 10 november 2014 Voorontwerp bestemmingsplan De ontbrekende schakel binnenkort in procedure (oost-west route tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn)

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De plannen voor een verbindende oost-west route tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn, bekend onder de naam 'De ontbrekende schakel' benaderen het eindstadium van de voorbereiding. Mogelijk nog in december 2014 kan het voorontwerp-bestemmingsplan ter inzage worden gelegd.

Een verkeerstechnisch ontwerp is inmiddels vervaardigd, voor het bepalen van nut en noodzaak van de verbinding. Ook is de haalbaarheid van het plan ingeschat, zowel financieel als procedureel. Hiervoor was het nodig om het verkeerstechnische ontwerp te vertalen in een landschapsplan. Het landschapsplan is inmiddels in te zien op onze website www.schagen.nl. Dit landschapsplan is nodig omdat het traject van de ontbrekende schakel buiten bestaand bebouwd gebied ligt. De provincie beoordeelt de ruimtelijke kwaliteit en de landschappelijke inpassing. Het landschapsplan beschrijft dit en is de basis voor de vervaardiging van het voorontwerp-bestemmingsplan. Het voorontwerp-bestemmingsplan gaat binnenkort in procedure.

Procedure en tijdpad voorontwerp-bestemmingsplan

Nu de benodigde onderzoeken zijn afgerond, wordt het voorontwerpbestemmingsplan opgesteld. De planning van de procedure is daarna als volgt:

Ongeveer een jaar na vaststelling van het bestemmingsplan doet de Raad van State uitspraak. Dan wordt duidelijk of het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl