Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 05 december 2014 Nieuwe dienstregeling voor de buurtbussen 406 en 411 per 14 december 2014 (Zijpe-Harenkarspel)

Met ingang van maandag 15 december 2014 rijden de buurtbussen 406 en 411 volgens een nieuwe dienstregeling. Niet alleen de tijden gaan veranderen, ook de routes gaan veranderen. Vooral lijn 406 wordt compleet veranderd.

De wijzigingen voor lijn 406 per 14-12-2014.

Alle ritten en de route voor lijn 406 (Tuitjenhorn - Waarland - Schagen) zijn veranderd. De reden daarvoor is, dat op het gedeelte Tuitjenhorn - Waarland de vervoersvraag nihil is gebleken. Daarom wordt lijn 406 ingekort tot het stuk Waarland - Schagen met een nieuwe route in Waarland, maar ook in Schagen.

In het kort komt het erop neer dat na 9 uur 's ochtends lijn 406 gaat rijden via Magnushof, de wijken Hoep Noord en Hoep Zuid, langs het Clusius College aan De Boog en dan via industrieterrein Witte Paal naar Waarland. Ook in Zijdewind komt er voor lijn 406 een nieuwe halte aan de Zandweg. In Waarland is het nieuwe begin- en eindpunt op de Hogebrugweg nabij Camping De Luwe Stek.

In de ochtendspits blijft lijn 406 het gedeelte Waarland - Schagen rijden volgens de huidige route, via de Witte Paal, Zuiderweg en de Julianalaan. Zo biedt de buurtbusvereniging in de ochtendspits een snelle route aan naar het station in Schagen.

In plaats van te wijzigen van lijn in Tuitjenhorn bij de Sportlaan, wijzigt het lijnnummer van de bus voortaan op het station van Schagen. Dat betekent dat ritten van lijn 406 naar Schagen, bij het station verder rijden als lijn 411 naar Tuitjenhorn en andersom.

De wijzigingen voor lijn 411 per 14-12-2014.

De route van lijn 411 verandert niet, alleen de dienstregeling wijzigt met enkele minuten. Door de weeks rijdt de bus de route Schagen - Tuitjenhorn. In Tuitjenhorn rijdt de bus weer als lijn 411 terug naar Schagen. Daar aangekomen wordt de bus lijn 406 naar Waarland.

Op zaterdag blijft de bus de route over Dirkshorn en Stroet rijden en wijzigen de tijden met enkele minuten. (Bron: Buurtbusvereniging Zijpe-Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl