Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 02 februari 2015 Gemeente Schagen koopt deel toekomstig wegtracé Ontbrekende Schakel

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Een deel van het wegtracé voor de 'Ontbrekende Schakel', de verbindende oost-west route tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn, is gekocht door gemeente Schagen. Verkoper is Mirron Projectontwikkeling BV uit Heiloo.

De akte van levering is getekend op woensdag 28 januari 2015 in het gemeentehuis Schagen, door wethouder Sigge van der Veek en -namens de projectontwikkelaar- de heer Aldwin van Splunter van Het Zijper Notariskantoor. De ondertekening vond plaats in het bijzijn van notaris mr. Jeroen Meegdes van Het Zijper Notariskantoor.

Het grootste deel van het tracé voor de Ontbrekende Schakel was reeds gemeentelijke eigendom. Omdat de gemeente nu grond van Mirron heeft gekocht, is de grond onder en naast het gewenst tracé bijna geheel in handen van gemeente Schagen. De gemeente kocht hiervoor 4.246,67 m2 van Mirron BV.

Na de planologische goedkeuring wordt het resterende deel van het perceel, ter grootte van 1.1061,67m², dat in eigendom is van de heer G.S. van Duin, ook aangekocht.

De verbindende weg wordt nog niet aangelegd, de plannen verkeren nog in het voorbereidingsstadium. Het voorontwerp-bestemmingsplan wordt naar verwachting in februari 2015 ter inzage gelegd.

Nadere gegevens over de Ontbrekende Schakel, waaronder de route van de geplande verbinding en het tijdpad tot vaststelling van het bestemmingsplan, zijn hier http://www.schagen.nl/inwoner/ontbrekende-schakel_42552/ te zien.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl