Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 10 februari 2015 Herinrichting N241 officieel van start tussen Schagen het Verlaat

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland is begonnen met de herinrichting van de provinciale weg N241, tussen Schagen (aansluiting N248) en het Verlaat (kruising N242). Tien kilometer weg wordt een stuk veiliger gemaakt voor verkeer.

Op vrijdagmiddag 6 februari 2015 ging de uitvoering officieel van start.

Leerlingen van basisschool Sint Jan uit het Waarland en OBS De Boet uit het Veld schreven tijdens de officiële aftrap letterlijk geschiedenis. Zij vulden een tijdcapsule met boodschappen voor de toekomst, zodat mensen later kunnen zien hoe wij nu leven. Pinpassen, euro's, schoolschriften en pennen? Over honderd jaar kennen ze dat vast niet meer!

Samen met Gedeputeerde Elisabeth Post en wethouders Theo Groot en Sigge van der Veek van de gemeenten Hollands Kroon en Schagen, gaven ze de tijdcapsule een plek langs de N241. Leerlingen van het Clusius College uit Schagen hielpen mee op de graafmachine.

Veilige parallelstructuur

Gedeputeerde Elisabeth Post: "Het is hartstikke mooi dat we aan de slag kunnen met de N241. De weg wordt breder, krijgt extra rotondes en vrij liggende parallelbanen, zodat landbouwvoertuigen geen hinder meer veroorzaken op de weg en fietsen langs de N241 veiliger wordt. Het is ook een heftig moment, omdat er mensen zijn die letterlijk plaats maken voor de nieuwe weg. Ik ben zeer dankbaar dat zij dit offer willen brengen voor een veilige N241."

Eerste werkzaamheden

De eerste werkzaamheden aan de N241 vinden plaats langs de weg, tussen de Snevert en de Haringhuizerweg, en tussen de Hartweg en de kruising met de Oude Verlaatweg. Aan de oostkant van de N241 wordt de aanleg van de parallelweg voor landbouw- en bestemmingsverkeer voorbereid, en aan de westkant de aanleg van het nieuwe fietspad. Het eerste stuk parallelweg is naar verwachting na de zomer van 2015 gereed. Het totale project is gereed in de loop van 2017.

Gevolgen voor verkeer

Tijdens deze werkzaamheden geldt een snelheidsbeperking voor gemotoriseerd verkeer. Wanneer nodig zullen aanvullende verkeersmaatregelen genomen worden, bijvoorbeeld een halve rijbaanafzetting. (Brom)fietsers worden vanaf medio februari 2015 veilig omgeleid. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Meer info: www.noord-holland.nl/n241

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl