Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 17 maart 2015 Inloopbijeenkomst uitbreiding parkeerterrein Kiefteglop op 18 maart 2015 in Callantsoog

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Woensdagavond 18 maart 2015 organiseren wij een inloopbijeenkomst, waarin u het ontwerp voor de uitbreiding van het parkeerterrein Kiefteglop in Callantsoog kunt komen bekijken. U bent van harte welkom tussen 19.30 en 21.00 uur in Brekers aan de Helmweg 9 in Groote Keeten.

Het parkeerterrein Kiefteglop wordt aan de zuidzijde uitgebreid. Ook wordt het parkeerterrein heringericht. Samen met landschapsarchitect Rob van Dijk en in overleg met de dorpsraad Callantsoog zijn we tot een ontwerp gekomen dat past in de omgeving.

Waarborgen veiligheid

Op zomerse dagen met veel drukte aan de kust, wordt in Callantsoog veel langs de provinciale weg geparkeerd. Dat is gevaarlijk vanwege onder meer de uitstappende mensen op de rijbaan en openslaande deuren. Met de uitbreiding van parkeerterrein Kiefteglop wordt daar meer parkeerruimte gemaakt en hoeft er minder langs de provinciale weg te worden geparkeerd. Daarmee wordt de veiligheid meer gewaarborgd. Ook kan Callantsoog straks meer bezoekers ontvangen. Er komen 65 parkeerplaatsen bij. Het streven is om in de winter 2015-2016 te starten met de werkzaamheden.

Bij de presentatie op woensdagavond 18 maart 2015 zijn er medewerkers van de gemeente, leden van de dorpsraad en de landschapsarchitect aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Ruimtelijke Kwaliteit Zwakke Schakels

De uitbreiding en herinrichting van het parkeerterrein Kiefteglop is onderdeel van het programma Ruimtelijke Kwaliteit Zwakke Schakels: een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Schagen en Bergen, Natuurmonumenten, Landschap Noord-Holland en de provincie Noord-Holland. Dit programma is een voortvloeisel uit de kustversterking en biedt een kans om te investeren in de inrichting van de regio en daarmee de mogelijkheden voor recreatie, toerisme, natuur en economie in het gebied te vergroten.

Op www.schagen.nl vindt u meer informatie.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl