Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 30 maart 2015 Alternatieve vaarroute voor de Blauwe Balg in de Waddenzee

Het ministerie van Economische Zaken en de Vereniging van Wadvaarders werken samen om een alternatieve route tussen de beide Waddeneilanden uit te stippelen.

Deze moet zuidelijker komen te liggen.

De bestaande route door de Blauwe Balg loopt vlak langs een zandplaat waar meestal zeehonden liggen. Door de korte afstand van de geul tot de zandbank verstoort de scheepvaart de rust van de zeehonden en de vogels. Deze zomer zal een proef worden uitgevoerd met een alternatieve route die geen zeehonden en vogels zal verstoren en bovendien korter is. De bewoners van Ameland zijn woensdagavond 25 maart 2015 bijgepraat over de plannen. Ze waren redelijk enthousiast.

Ik pas op het Wad

Deze proef met de nieuwe vaarroute wordt uitgevoerd in het kader van het Actieplan Vaarrecreatie Waddenzee "Ik pas op het Wad", www.ikpasophetwad.nl/ waarin zo'n twintig organisaties (watersport, natuurbeheerders en overheden) samenwerken. PRW faciliteert de programmamanager.

Het doel van dit Actieplan is om de balans tussen natuur en vaarrecreatie te verbeteren. (Bron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl