Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 08 april 2015 Stadshart goed bereikbaar tijdens aanleg rotonde Ruyghweg

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - De kruising Ruyghweg/Kievitstraat wordt tot eind mei 2015 vervangen door een rotonde. Ook de Ruyghweg (van kruising tot Fabrieksgracht) en een gedeelte van de Fabrieksgracht worden vernieuwd. Op dit moment is de Ruyghweg tussen Fabrieksgracht en Kievitstraat afgesloten. Begin april 2015 begint de aanleg van de rotonde zelf. Tijdens de aanleg van de rotonde kunnen auto’s van en naar het centrum via de Kievitstraat altijd blijven rijden. De gratis Sluisdijk-parkeergarage blijft prima bereikbaar.. Ballast-Nedam voert de werkzaamheden uit.

Overzicht werkzaamheden

Hieronder vindt u een overzicht van de werkzaamheden en de gevolgen voor het verkeer.

2 tot 13 maart: kruising Fabrieksgracht

Deze is inmiddels afgerond, de kruising is vernieuwd. De route Fabrieksgracht-Ruyghweg is weer open voor verkeer.

16 maart 2015 tot begin april: vernieuwen Ruyghweg

De weg wordt vernieuwd tussen de Fabrieksgracht en de nieuw aan te leggen rotonde. De kortste verbinding tussen het stadshart en de Ruyghweg is afgesloten. Het stadshart is vanaf de Ruyghweg te bereiken via de Fabrieksgracht, of via de Vogelbuurt en Kievitstraat. Auto’s die vanaf de westzijde van de stad naar de oostzijde willen rijden (en andersom) worden via het noorden of zuiden omgeleid. Ook de route via de Kievitstraat-Schootenweg-Ravelijnweg blijft in beide richtingen beschikbaar.

30 maart 2015 tot half mei: aanleg rotonde

Ook tijdens de aanleg van de rotonde kan het verkeer (inclusief de bussen van Connexxion) over de Kievitstraat en de Parallelweg blijven rijden. Ook de route vanaf de Brakkeveldweg onder het tunneltje blijft open. Het stadshart is die manier goed bereikbaar. De Ruyghweg direct bij de rotonde blijft tijdens de aanleg wel afgesloten. Fietsers worden omgeleid.

Gratis Sluisdijkgarage prima bereikbaar

Tijdens de aanleg van de rotonde is de gratis Sluisdijkgarage prima te bereiken, bijvoorbeeld via Fabrieksgracht en Zuidstraat.

Vragen?

Tijdens de uitvoering van het project, kunt u elke donderdagmiddag tussen 14:00-15:00 uur langskomen in de keet van Ballast-Nedam voor nadere informatie.

De keet staat op het terrein van het Tango-tankstation aan de Kievitstraat. Voor vragen of opmerkingen over het project, kunt u een e-mail sturen naar:

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl