Verkeer & Vervoer: 16 april 2015 Brug Volmolen in Den Burg wordt gesloopt

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - De brug tussen de Distelvlinder en de Korfbaeck in de wijk Volmolen in Den Burg wordt vanwege een slechte staat gesloopt. Maandag 13 april 2015 starten de sloopwerkzaamheden. Of de brug op termijn vervangen wordt is de vraag. Het college van burgemeester en wethouders bereidt daartoe een voorstel voor de gemeenteraad. Buurtbewoners zijn hierover per brief geïnformeerd.

Uit een inspectie is gebleken dat de brug in slechte staat is en niet meer veilig gebruikt kan worden. Herstel van de brug is niet meer lonend. De brug is per woensdag 8 april 2015 afgesloten voor verkeer. Bewoners vanuit de Volmolen kunnen dan via de Hallerweg bij hun bestemming komen.

De sloop van de brug start op maandag 13 april 2015. De Distelvlinder ter hoogte van de brug zal op dinsdag 14 april 2015 afgesloten zijn vanwege de werkzaamheden van een hijskraan.

Of de brug terugkomt, is uiteindelijk aan de gemeenteraad. Het college van B&W komt binnenkort met een voorstel hiertoe voor de raad. Ter voorbereiding daarvan wordt ook met de dorpscommissie Den Burg gesproken.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl