Verkeer & Vervoer: 21 mei 2015 Anna Paulowna: Ontsluitingsweg Kruiswijk aangelegd zonder versmalling

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Hollands Kroon is gestart met de volledige reconstructie van de Grasweg; de ontsluiting tussen Kruiswijk 3 en de Randweg. Na een moeizaam onderhandelingsproces over de aankoop van een stuk grond aan de Randweg leek een wegversmalling de enige mogelijkheid om de ontsluiting te realiseren. Dit leidde tot veel weerstand uit de omgeving en van ondernemers. De gemeente heeft daarom extra inzet gepleegd om alsnog het stuk grond aan te kopen, wat uiteindelijk is gelukt.

"We zijn blij dat we toch het oorspronkelijke plan kunnen uitvoeren. Op deze manier kunnen we zorgen voor een goede doorstroming en verkeersveiligheid; een apart fietspad en geen auto's die stilstaan op de spoorwegovergang", aldus wethouder Theo Groot.

Heijmans Wegen is inmiddels gestart met de werkzaamheden en rond deze begin juli 2015 af. Tijdens de werkzaamheden is de volledige Grasweg tussen Graslaan/Randweg en Kruiswijk voor doorgaand verkeer afgesloten.

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Kijk hier op de overzichtskaart om een indruk te krijgen (te vinden op www.hollandskroon.nl)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl