Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 21 mei 2015 Anna Paulowna: Ontsluitingsweg Kruiswijk aangelegd zonder versmalling

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Hollands Kroon is gestart met de volledige reconstructie van de Grasweg; de ontsluiting tussen Kruiswijk 3 en de Randweg. Na een moeizaam onderhandelingsproces over de aankoop van een stuk grond aan de Randweg leek een wegversmalling de enige mogelijkheid om de ontsluiting te realiseren. Dit leidde tot veel weerstand uit de omgeving en van ondernemers. De gemeente heeft daarom extra inzet gepleegd om alsnog het stuk grond aan te kopen, wat uiteindelijk is gelukt.

"We zijn blij dat we toch het oorspronkelijke plan kunnen uitvoeren. Op deze manier kunnen we zorgen voor een goede doorstroming en verkeersveiligheid; een apart fietspad en geen auto's die stilstaan op de spoorwegovergang", aldus wethouder Theo Groot.

Heijmans Wegen is inmiddels gestart met de werkzaamheden en rond deze begin juli 2015 af. Tijdens de werkzaamheden is de volledige Grasweg tussen Graslaan/Randweg en Kruiswijk voor doorgaand verkeer afgesloten.

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Kijk hier op de overzichtskaart om een indruk te krijgen (te vinden op www.hollandskroon.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl