Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 12 juni 2015 Digitale reisinformatie bij 430 bushaltes Noord-Holland

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Ruim 430 bushaltes in 30 Noord-Hollandse gemeenten krijgen digitale informatiedisplays. De provincie ontwikkelde unieke, nieuwe displays die op zonnecellen werken en het reizen met de bus een stuk aangenamer maken: ze laten de actuele vertrektijden zien, hebben een audiovoorziening voor slechtzienden én een stoplamp waarmee de reiziger in het donker de aandacht van de buschauffeur kan trekken.

Het digitale informatiedisplay

Daarnaast wordt de kwaliteit van bushaltes met meer dan 20 instappers verbeterd door het plaatsen van ontbrekende haltevoorzieningen, zoals abri's, infovitrines, fietsenstallingen of afvalbakken.

Gedeputeerde Elisabeth Post (Verkeer en Vervoer): "Eén van de grootste ergernissen van reizigers is wachten op een bus en niet weten wanneer die komt. Daarom investeren we in actuele reisinformatie op onze bushaltes. Op drukke haltes bieden we dit al aan. Straks komt daar nog een groot aantal extra bushaltes bij."

De vernieuwde bushaltes zijn in december 2015 gereed. * * Hiermee is een belangrijke onderdeel van de OV-visie 2020 van de provincie Noord-Holland uitgevoerd.

Samenwerking

De nieuwe bushaltevoorzieningen realiseert de provincie Noord-Holland samen met 30 gemeenten. De gemeenten worden eigenaar van de voorzieningen en nemen het beheer en onderhoud van de haltes voor hun rekening. De provincie plaatst de haltedisplays en financiert de nieuw aan te brengen voorzieningen.

Snel en betrouwbaar

De provincie spant zich in voor een snel en betrouwbaar busnetwerk in Noord-Holland, waarbij alle kernen van meer dan 3.000 inwoners zeven dagen per week, van 6.00 uur 's ochtends tot middernacht, een goede busverbinding hebben.

De nieuwe voorzieningen liggen op bushaltes die deel uit maken van dit netwerk.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl