Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 19 juni 2015 Hollands Kroon: Wethouder Theo Groot opent symbolisch vijf verkeersbruggen

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Op 17 juni 2015 heeft wethouder Theo Groot, in het bijzijn van ontwerpers, aannemers, het verantwoordelijke projectteam en bewoners, 5 verkeersbruggen symbolisch geopend op de brug in de Schervenweg.

In zijn toespraak zei wethouder Groot dat we nu aardig op stoom beginnen te komen. In 2017 zijn 15 verkeersbruggen en 2 fietsbruggen vervangen. Veel bruggen in de gemeente hebben nu een beperking voor het verkeer. Uit monitoring is gebleken dat de beperkingen genegeerd worden. Daar maakt hij zich zorgen om. Er worden binnenkort duidelijke omleidingsroutes aangeven. Als blijkt dat dat niet helpt moeten we verdergaande maatregelen treffen. In het uiterste geval betekent dat het afsluiten van bruggen. Hij hoopt niet dat het zover moet komen.

Bruisend water, vuur en confetti

Theo Groot verrichtte de opening door met een metersgrote schaar een rood lint door te knippen, waarna bruisend water, vuur en confetti zich over de brug spuwde. Daarvoor had het gezelschap zich een voorstelling gemaakt hoe 85 jaar geleden de brug in het Wagenpad officieel moet zijn geopend. Ze hebben hier gezien dat de bruggen in de Wieringermeerpolder, allen gebouwd rond 1930, nu echt nodig aan vervanging toe zijn. Toeval of niet, het is een bijzondere week voor de gemeente Hollands Kroon: deze week zijn 2 verkeersbruggen opgeleverd, 3 verkeersbruggen zijn aanbesteed en de start van de vervanging van een fietsbrug in Wieringerwerf. En nu dus de symbolische opening van 5 verkeersbruggen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl