Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 29 juni 2015 Nieuw fietspad als verbindende schakel tussen Petten en Camperduin

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Met de aanleg van een fietspad over de nieuwe duinen is de ontbrekende schakel tussen Petten en Camperduin hersteld. Bewoners en toeristen kunnen langs de versterkte kust fietsen en genieten van een schitterend uitzicht op duinen, strand en zee. Op 25 juni 2015 openden de betrokken bestuurders dit zes kilometer lange fietspad.

Decennia lang werd er gefietst op het buitentalud (aan de zeezijde) van de Hondsbossche en Pettemer Zeewering. Door de zandige kustversterking vóór de dijk verdween dit talud onder het zand. Gedeputeerde Cees Loggen: “Om ervoor te zorgen dat er een doorgaande fietsverbinding langs de kust blijft bestaan, is dit fietspad over de nieuwe duinen aangelegd. Dit gebeurde op speciaal verzoek van de gemeenten, bedrijven en bewoners.” Door dit fietspad is het weer mogelijk helemaal langs de kust van West-Europa te fietsen, van Denemarken tot Spanje.

kust op kracht opening fietspad petten2
foto: kustopkracht.nl

De provincie Noord-Holland heeft 2,25 miljoen euro geïnvesteerd in de aanleg en het onderhoud van het brede fietspad. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Rijkswaterstaat zorgden ervoor dat het fietspad werd opgenomen in het kustversterkingsplan.

Werkzaamheden

Omdat het werk aan de kustversterking nog niet helemaal klaar is, kan het voorkomen dat het fietspad plaatselijk kort wordt afgesloten. Het nieuwe fietspad loopt namelijk dwars door het werkgebied van de aannemer, die bezig is met de laatste werkzaamheden. Het fietspad wordt momenteel ook gebruikt door voetgangers. Dit komt omdat de aanleg van het parallel lopende schelpenvoetpad nog moet starten.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl