Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 29 juni 2015 Provincie Noord-Holland investeert in veilig verkeersgedrag

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Om jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer en ze daarmee om te leren gaan, investeert de provincie Noord-Holland in 22 verkeersveiligheidsprojecten, van Hollands Kroon tot Hilversum. De provincie stelt hier ruim € 1 miljoen voor beschikbaar.

De projecten variëren van verkeerslessen, een jeugdverkeerskrant, verkeerstrainingen op school, tot aan een fietscheck toe. De verkeerskrant is een educatieve en interactieve krant speciaal voor de groepen 7 en 8. De nadruk ligt op het aanleren van veilig verkeersgedrag, bewustzijn en verkeersinzicht.

Bij de fietscheck krijgen leerlingen - en hun ouders - te zien waarom het belangrijk is om een goedfunctionerende fiets te hebben en hoe je daar voor kan zorgen. De leerlingen nemen hun eigen fiets mee naar school en kleine reparaties worden ook ter plekke uitgevoerd. Ook is er dit jaar aandacht voor dode-hoek situaties op de weg, om ze te herkennen en vooral hoe ze te vermijden.

De provincie heeft een taak in het verbeteren van de verkeersveiligheid: niet alleen in technische zin, maar ook door voorlichting en bewustwording. De provincie richt zich daarbij vooral op verkeersgedrag en bewustwording bij jongeren. Ieder jaar stelt Noord-Holland subsidie beschikbaar aan projecten die hier een bijdrage aan leveren.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl