Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 14 juli 2015 Borden leiden naar parkeerplaatsen in Petten

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Door de veranderingen in Petten is de situatie voor de strandbezoekers ook nieuw. Wie gewend was naar een bepaalde parkeerplek te gaan, dicht bij het strand, ziet ineens dat die korte route niet meer bestaat. Om duidelijkheid te scheppen, zijn er borden geplaatst die leiden naar de parkeerplaatsen en het strand. Via de borden volgen bezoekers de route vanaf de Spreeuwendijk en de Zijperweg naar parkeerplaatsen die het dichtst bij het strand liggen. Vanaf die parkeerplaatsen tot aan het strand is de looproute ook iets anders dan voorheen. Het is nu iets omlopen door de nieuwe duinen voordat je op het strand bent. Parkeren langs en onderaan de strandopgang in Petten (nabij strandpaviljoen Zee & Zo) is niet toegestaan, omdat daar de doorgang van de hulpdiensten gegarandeerd moet zijn.

Ook parkeren langs de Noordzeedijk is niet toegestaan. De nieuwe parkeersituatie is tijdelijk. Naar verwachting heeft Petten er volgend jaar twee grote strandslagen en twee strandpaviljoens bij. Dan is ook de parkeersituatie weer anders. Strandbezoekers die op de fiets naar Petten komen, kunnen op het Plein 1945 hun fiets stallen nabij de winkels. Voor mindervaliden zijn enkele parkeerplaatsen nabij het huidige strandpaviljoen.

Volgend jaar

2015 is een overgangsjaar voor Petten: de kustversterking is zo goed als afgerond, veranderingen in het dorp zelf moeten nog plaatsvinden. De uitvoering van de eerste plannen gaat in augustus 2015 en september 2015 van start. De afronding van het geheel is naar verwachting medio 2017/2018. Het gebied rondom camping Corfwater wordt aangepast, waarbij ook de parkeervoorzieningen worden meegenomen. Hiervoor zal de ontwikkelaar een plan gaan opstellen. Ter hoogte van de huidige camping (strandslag centrum) leidt dan een hoofdopgang naar het strand voor dagrecreatie. De strandopgang Noorderhazedwarsdijk en strandslag Zuiderhazedwarsdijk leiden straks naar het zogenaamde activiteitenstrand, waar onder meer gevaren en gesurft kan worden. Daarnaast komen er nog enkele kleinere strandopgangen. Deze zomer is ook de laatste zomer van het huidige Plein 1945.

Het plein krijgt een geheel andere inrichting en het werk daaraan begint in september 2015. Voor fietsers is het volgend jaar mogelijk dichter bij het strand te komen. Er komen fietsenstallingen op elke strandopgang, ter plaatse van de kruisingen met het fietspad dat door de duinen van Petten naar Camperduin loopt.

Voor diegenen die slecht ter been zijn, leidt volgend jaar een hellingbaan naar twee strandpaviljoens.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl