Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 18 augustus 2015 Start bouw onderdoorgang Middenweg (Heerhugowaard)

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Op 10 augustus 2015 is Heijmans gestart met de eerste fase van de bouw van de onderdoorgang aan de Middenweg (ter hoogte van de Vaandel). De bouw vindt in twee fases plaats. Tot juli 2016 werkt het bouwbedrijf aan de oostkant van de Middenweg en in de tweede fase, tot juli 2017, aan de westkant.

Om de Middenweg open te kunnen houden, legt Heijmans een tijdelijke weg aan, die met een slinger om de bouwkuip heen loopt. Vanaf 16 september 2015 rijdt het verkeer hier overheen.

Planning werkzaamheden

Tussen 24 augustus 2015 en 2 oktober 2015 heit Heijmans 180 betonpalen als fundering van de onderdoorgang. Ook brengen zij 330 meter damwand aan die de bouwkuip vormt waarbinnen de bouw plaatsvindt. In oktober 2015 en november 2015 wordt de bouwkuip ontgraven. In december 2015 wordt onderwaterbeton gestort om de bouwkuip ook aan de onderzijde waterdicht te maken.

Verkeersmaatregelen

Het afvoeren van de ontgraven grond gebeurt met vrachtwagens die de Middenweg kruisen. Omdat het om een groot aantal grondtransporten gaat, neemt Heijmans maatregelen om de veiligheid op de Middenweg te garanderen. Heijmans bereikt het werkterrein via een werkweg die vanaf het bedrijventerrein de Vaandel over het nieuwe wegtracé loopt en de Middenweg kruist.

Vooruitblik Heerhugowaard

Ten noorden van Heerhugowaard komt een nieuwe wegverbinding tussen de provinciale weg N242 en de N507 (De Braken). Het deel tot aan de Middenweg wordt als eenbaansweg aangelegd waar 50 kilometer per uur mag worden gereden. De gemeente Heerhugowaard voert dit deel uit. De onderdoorgang onder het spoor is al gereed.

De N23 Westfrisiaweg gaat onder de Middenweg door en daarna verder als 80-kilometerweg. De kruising bij de Molenweg wordt zodanig aangelegd dat er alleen nog doorgaand fietsverkeer mogelijk is over de Molenweg en geen doorgaand autoverkeer. De weg gaat onder de spoorlijn door en sluit bij de Ringvaart met een rotonde aan op de Krusemanlaan (N507).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl