Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 25 augustus 2015 Verwijzingsborden geplaatst in Callantsoog

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Wij hebben rond parkeerterrein Kiefteglop in Callantsoog borden geplaatst die verwijzen naar alternatieve parkeermogelijkheden. Hier kunnen strandbezoekers gebruik van maken als Kiefteglop vol is.

'Zo is het voor de bezoekers duidelijk waar zij tijdens zonnige stranddagen kunnen parkeren', aldus wethouder Groot. 'Ik vind het belangrijk dat onze bezoekers een fijne tijd hebben aan onze kust.' Wethouder Groot (Recreatie & Toerisme) heeft direct actie ondernomen naar aanleiding van de bekeuringen die een aantal weken werden uitgedeeld rond het fout parkeren in de kustplaats.

Gesprek dorpsraden

Ook heeft de wethouder inmiddels een gesprek gehad met de dorpsraad. In dit gesprek heeft de dorpsraad diverse voorstellen neergelegd die de parkeerproblematiek volgens hen kunnen verhelpen. Deze voorstellen zijn onderzocht. Binnenkort gaan zij weer om tafel om te bespreken welke voorstellen in ieder geval voor volgend seizoen uitgewerkt kunnen worden.

Bekeuringen

De ongeveer 34 uitgeschreven bekeuringen worden niet verscheurd door de gemeente. De reden hiervan is dat de medewerkers van Toezicht en Handhaving alleen de voertuigen bekeurd hebben, die zodanig foutgeparkeerd stonden dat de veiligheid in gevaar was. Bijvoorbeeld omdat hulpdiensten niet meer konden passeren of dat het fietspad of voetpad was gestremd.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl