Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 06 oktober 2015 Hollands Kroon: Modder op de weg tijdens het oogstseizoen, laat u niet verrassen!

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Het oogstseizoen van start gegaan. Dit betekent een periode van hard werken voor de landbouwers, maar ook een periode van mogelijke verkeersonveiligheid op de wegen rondom boerderijen en landbouwvelden.

Vooral wanneer boeren hun oogst via de openbare weg moeten vervoeren, kunnen er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan door grond die van landbouwvoertuigen afkomt. Houdt daarom rekening met modder op de weg en met gladheid. Om u als weggebruiker te waarschuwen voor het gevaar van gladheid, is degene die de oogst binnenhaalt verplicht om tijdens de werkzaamheden zogenoemde modderborden te plaatsen.

klei op de weg

Direct nadat het werk klaar is, hoort de vervuiler de weg schoon te maken en de borden te (laten) verwijderen. In de praktijk gebeurt dit helaas nog niet altijd. Wees dus alert! Ook als u geen borden ziet, laat u niet verrassen! En stuit u op modder zonder dat er borden zijn geplaatst, meldt het dan bij de gemeente Hollands Kroon via onze website www.hollandskroon.nl/portal/banners_3381/item/schade-en-ongemak-openbare-ruimte_1699.html of via telefoonnummer 088-3215000.

Boete voor de veroorzaker

De medewerkers van de gemeente letten in deze periode extra op deze regels. Zo is er aandacht voor het schoonmaken van de weg tijdens de werkzaamheden, het plaatsen van de juiste borden en het juist schoonmaken van de weg na de werkzaamheden. Mocht blijken dat de landbouwer nalatig is of is geweest dan wordt deze hier op aangesproken. In veel gevallen wordt er een proces-verbaal opgemaakt met een boetebedrag van €220,-. Bij het niet juist schoonmaken van de weg gaat de gemeente over tot het schoonmaken, waarbij de gevolg en vervolg kosten worden verhaald op de veroorzaker.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl