Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 18 december 2015 Haltes met actuele reisinformatie in gebruik genomen

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - In Medemblik is een van de eerste haltedisplays met actuele reisinformatie onthuld door gedeputeerde Elisabeth Post en wethouder Hans Tigges. De haltedisplays zijn uniek in Nederland, omdat ze naast actuele reisinformatie ook zijn uitgerust met een audiovoorziening voor slechtzienden én een stoplamp. Daarmee kan de reiziger ook in het donker de aandacht van de buschauffeur trekken. Ook zijn de haltedisplays duurzaam, de energie komt van zonnecellen.

De halte in Medemblik is een van de 370 bushaltes in Noord-Holland waar haltedisplays met actuele reisinformatie komen. Deze displays worden nog dit jaar in geplaatst bij haltes met meer dan 20 instappers per dag.

Kwaliteit bushaltes

De provincie heeft ook geïnvesteerd in kwaliteit van de bushaltes die deel uit maken van dit netwerk. Nog voor het einde van het jaar zijn ontbrekende haltevoorzieningen, zoals abri's, infovitrines, fietsenstallingen of afvalbakken op deze 370 bushaltes geplaatst. Hiermee is een belangrijk onderdeel van de OV-visie 2020 van de provincie Noord-Holland uitgevoerd om meer reizigers en meer tevreden reizigers in het openbaar vervoer te krijgen.

De provincie Noord-Holland realiseert de ontbrekende haltevoorzieningen samen met 30 gemeenten. De gemeenten worden eigenaar van de haltevoorzieningen en nemen het beheer en onderhoud van de haltevoorzieningen voor hun rekening. De provincie plaatst de haltedisplays en financiert de door de gemeenten aan te brengen voorzieningen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl