Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 28 december 2015 Meer gebruikers van de bus op Texel

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - De Texelhopper (het nieuwe innovatieve openbaar vervoer systeem op Texel) heeft in 2015 voor meer gebruikers van de bus gezorgd. Het gebruik van het openbaar vervoer op Texel ligt nu 10 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dit staat in de tussenevaluatie die de provincie Noord-Holland heeft vastgesteld. Verbeterpunt is de klanttevredenheid. In 2016 wil de provincie dit nog verder verbeteren door de introductie van een voordelige gezins- en dagkaart voor de Texelhopper en door het verdwijnen van de bus op de boot.

Gedeputeerde Elisabeth Post: "Op basis van de tussenevaluatie gaan wij samen met de gemeente Texel maatregelen doorvoeren die zorgen voor verdere groei van het reizigersaantal en voor een hogere klantwaardering. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het hiermee toeneemt."

Bevindingen

Het gebruik van het openbaar vervoer op Texel ligt nu 10% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal vaste klanten (abonnementhouders) is gestegen met 69 procent. Verder is de betrouwbaarheid en punctualiteit van de lijnbus en de kleine Texelhoppers hoog. De gemeten klanttevredenheid en het draagvlak - vooral op Texel - voor de Texelhopper blijven enigszins achter bij de groei van het aantal gebruikers.

Aanpassingen

Voor het behalen van de gehele doelstelling, meer reizigers en een hogere klanttevredenheid, is in het tweede jaar van de pilot een aantal aanpassingen nodig. De maatregelen zijn:

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl