Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 20 januari 2016 Start bouw tunnel Nes te Schagen vanaf 18 januari 2016

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland start vanaf 18 januari 2016 met de bouw van een tunnel ter hoogte van de kruising Nes met de provinciale weg (N241) in Schagen. De provincie creëert hiermee een veilige onderdoorgang voor fietsers en voetgangers onder de N241. De werkzaamheden duren ruim anderhalf jaar.

Planning bouw tunnel

Eerst wordt de oostelijke helft van de fietstunnel gebouwd. In een tijdsbestek van vijf weken worden de damwandkuip en heipalen van de tunnel aangebracht.

Tegelijkertijd legt de provincie aan de oostkant van de N241 een nieuwe parallelweg aan. In het najaar is de oostelijke helft van de tunnel klaar en start de bouw van het westelijke deel.

Bereikbaarheid Nes (brom)fietsers

De Nes is vanaf 18 januari 2016 vijf weken afgesloten bij de aansluiting met de N241 voor (brom)fietsers. Een veilige omleidingsroute langs de (hei)werkzaamheden is hier namelijk niet mogelijk. (Brom)fietsers van de Nes naar Schagen en vice versa rijden daarom om via de Snevert en fietstunnel De Hoep.

Bereikbaarheid autoverkeer

Doordat de werkzaamheden tot het najaar van 2016 naast de weg plaatsvinden, kan het verkeer op de provinciale weg N241 blijven rijden. Er geldt tussen Schagen en Verlaat wel een snelheidsbeperking voor het verkeer.

(Brom)fietsomleiding Witte Paal Schagen verlengd

Voor de aanleg van het nieuwe fietspad wordt het huidige fietspad tussen de Cornelis Blaauwboerlaan en de Snevert afgesloten en weggehaald. Vanaf januari 2016 is de omleidingsroute voor doorgaand (brom)fietsverkeer in Schagen vanaf de Muggenburgerweg tot aan de Kogerlaan daarom verlengd via de Vliedlaan en de Meerval naar de Cornelis Blaauboerlaan en vice versa. Fietstunnel De Hoep blijft open. De omleidingsroute staat met borden aangegeven en blijft geldig tot medio 2017.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800 - 0200 600 (gratis), of per mail: . De herinrichting van de N241 is ook te volgen op www.noord-holland.nl/N241

Herinrichting N241

De provincie Noord-Holland werkt aan de N241 om de doorstroming en verkeersveiligheid in het gebied te verbeteren. De N241 krijgt een nieuwe weginrichting tussen Schagen en het Verlaat. De nieuwe weg kenmerkt zich straks door een brede hoofdrijbaan, extra rotondes, een parallelweg voor landbouw- en bestemmingsverkeer en meer ruimte om veilig te fietsen. In de loop van 2017 is het werk aan deze weg afgerond.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl