Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 01 februari 2016 Auto's welkom op Texel

In zowel regionale als landelijke media zorgen verkeerde berichten voor onrust onder Texelgangers. Er wordt vermeld dat Texel auto's wil weren in de toekomst. Dit is niet juist. De gemeente wil enkel onderzoek doen naar een parkeergarage in Den Helder om gasten meer keuzemogelijkheid te geven.

Keuzevrijheid, ook voor openbaar vervoer en fiets

"Keuzevrijheid wat betreft vervoer naar en op Texel voor onze gasten staat voorop", aldus wethouder Huisman. Texel is het Waddeneiland waar wat te kiezen is. Goed bereikbaar voor iedereen, toerist en Texelaar, met welk type vervoer dan ook, dus ook met de auto. "Op dit moment is er vanwege een tekort aan parkeerplaatsen tijdens drukke perioden juist geen keuze voor mensen om voor duurzame vormen van vervoer te kiezen zoals het openbaar vervoer of de fiets.

Met name voor dagjesmensen of gasten die kort willen verblijven is dit een probleem."

Stimuleren duurzaamvervoer

Uiteraard wil de gemeente Texel inwoners en toeristen ook stimuleren zoveel mogelijk gebruik te maken van milieuvriendelijke vervoerwijzen. Texel kent 135 kilometer aan prachtige fietspaden en met het openbaar vervoersysteem kun je overal op het eiland komen. Echter vrijheid om een eigen vervoerskeuze te maken staat voorop. Dat is de strekking van de mobiliteitsvisie die verwoord in het actieplan Mobiliteit wat op 3 februari 2016 door de raadscommissie wordt besproken.

Het onderzoek naar een parkeergarage wil de gemeente samen met gemeente Den Helder en de TESO oppakken.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl