Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 29 februari 2016 Provincie Noord-Holland verleent ontheffing aan Flixbus

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie heeft dinsdag 23 februari 2016 aan MeinFernbus GmbH/Flixbus twee ontheffingen verleend voor het rijden van lange-afstand-openbaar vervoer per bus in de provincie Noord-Holland.

Het gaat om de trajecten Alkmaar via Amsterdam, Eindhoven, Sevenum (Toverland), Venlo naar de grens en Zandvoort via Haarlem, Amsterdam, Eindhoven, Roermond naar de grens en vice versa.

De provincie is op grond van artikel 29 Wet personenvervoer 2000 bevoegd een ontheffing te verlenen op het verbod van het uitvoeren van openbaar busvervoer zonder concessie.

De gemeenten Alkmaar, Haarlem en Zandvoort en de huidige concessiehouder Connexxion hebben aangegeven geen bezwaar te hebben tegen de ontheffing. Flixbus kan per maart 2016 dit jaar de busdiensten starten waarvoor zij ontheffing van de concessieplicht heeft aangevraagd. Hiermee ontstaan nieuwe reismogelijkheden van en naar Noord-Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl