Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 16 maart 2016 Uitkomsten evaluatie aanpassing verkeerssituatie kruispunt 't Hoefje/Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - In mei 2015 is de kruising 't Hoefje - Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp aangepast. Onlangs is een enquête gehouden onder bewoners en bedrijven om te kijken wat de beleving is van de aanpassing. De uitkomsten hiervan staan weergegeven in het rapport.

Reden

In mei 2015 heeft het kruispunt een nieuwe inrichting gekregen. Dit omdat de toenmalige situatie (minirotonde) veel overlast van trillingen en lawaai gaf bij de direct omwonenden. Daarnaast waren er veel klachten over de verkeersveiligheid. Met de direct omwonenden is afgesproken dat de nieuwe inrichting na een half jaar geëvalueerd zou worden door de gemeente.

Uitvoering

Er is een online enquête uitgevoerd door de gemeente. Deze heeft plaats gevonden van 5 tot en met 17 januari 2016. Er zijn in drie vragenlijsten drie verschillende belanghebbendengroepen ondervraagd, namelijk: de direct omwonenden,de ondernemers en alle andere gebruikers. De enquête is verspreid via de contactpersoon voor de direct omwonenden, via de bedrijvengroep Niedorp en via de gemeentelijke website en social media.

Conclusie

De herinrichting van de kruising 't Hoefje-Dorpsstraat is gedeeltelijk geslaagd.

Voor de direct omwonenden heeft het niet het gewenste resultaat opgeleverd, maar de overige gebruikers vinden de situatie wel verbeterd. Er is een duidelijk verschil waarneembaar tussen de beleving van de direct omwonenden en de beleving van de gebruikers.

Aanbevelingen

  1. Aanvullend (verkeerskundig)onderzoek doen naar wat de mogelijkheden zijn om de situatie voor de direct omwonenden te verbeteren.
  2. De overige twee micro rotondes nog niet aanpassen, maar daarvoor de resultaten van het aanvullend onderzoek afwachten.

De evaluatie van het kruispunt 't Hoefje-Dorpsstraat is de vinden op www.hollandskroon.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl