Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 07 april 2016 Provincie Noord-Holland: Geen concurrentie voor Den Helder Airport

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland heeft formeel bezwaar gemaakt tegen het voorgenomen besluit van de provincie Groningen om een helihaven in Eemshaven mogelijk te maken. Den Helder Airport is uitstekend in staat om de offshore-industrie, voor olie, gas én wind, te blijven bedienen. Een extra helihaven is onnodig en zorgt alleen voor ongewenste concurrentie.

Gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Holland, Jaap Bond: "Vanuit Den Helder Airport, en ook vanuit de haven, wordt de offshore-industrie al jaren uitstekend bediend. Den Helder Airport ontwikkelt zich nog steeds, mede dankzij een stevige bijdrage van de provincie. Een concurrent op zo'n korte afstand betekent dat beide helihavens het moeilijk gaan krijgen."

Nadat in 2011 het Ministerie van Defensie overwoog om het Maritiem Vliegkamp de Kooij ten zuiden van Den Helder te sluiten, kwam daarmee ook het voortbestaan van het civiele gedeelte van de Helderse luchthaven in gevaar. De aanwezigheid van een helihaven in combinatie met de zeehaven van Den Helder is cruciaal voor het bedienen van de offshore-industrie en het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid en daarmee voor de werkgelegenheid. De provincie Noord-Holland besloot daarom om gedurende vijf jaar € 1,1 miljoen per jaar bij te dragen aan het behoud van de helihaven. Onder meer door deze provinciale bijdrage is het militaire gedeelte nog in gebruik bij Defensie.

Bond: "Met de 5,5 miljoen van de provincie hebben wij Den Helder Airport de kans gegeven om commercieel gezien op eigen benen te gaan staan. Door de economische crisis was, en is, dat een enorme uitdaging, die de directie van Den Helder Airport goed opgepakt heeft. Wij verwachten nog een kleine groei in de vraag naar het aantal vluchten, maar onvoldoende om twee helihavens op zo'n korte afstand van elkaar te legitimeren. Als Groningen dit doorzet, is die investering weggegooid belastinggeld."

Lees ook de weblog van Jaap Bond - www.noord-holland.nl/web/Actueel/Nieuws/Artikel/Week-14-2016-Waarom-nog-een-helihaven-in-Eemshaven.htm - over dit onderwerp.

De "Ondertekende brief van provincie Noord-Holland aan provincie Groningen" is te vinden op www.noord-holland.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl