Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 13 april 2016 Provincie Noord-Holland in actie tegen varend ontgassen

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland gaat in actie om een verbod op varend ontgassen in te laten gaan. Bij het laden, lossen en ontgassen van schepen met zogeheten vluchtige organische koolwaterstoffen, blijven dampen van deze stoffen achter in de ladingstanks. Deze worden vaak varend verwijderd. Dit tast de luchtkwaliteit aan en levert stank op. Om dit te realiseren moet er een wijziging in de Provinciale Milieuverordening plaatsvinden.

De provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland hebben al sinds 2015 een verbod op varend ontgassen. Om die reden heeft de provincie Noord-Holland samen met de provincies Utrecht, Gelderland en Zeeland een onderzoek laten uitvoeren over de effecten op de vier provincies. Hieruit is gebleken dat de verboden in Noord-Brabant en Zuid-Holland van weinig invloed zijn op het aantal ontgassingen in Noord-Holland.

Dit zal echter veranderen op het moment dat het verbod op varend ontgassen in de provincie Utrecht in werking treedt. De provinciale Staten van Utrecht heeft hiervoor de opdracht gegeven. Noord-Holland zal dan omsloten zijn door provincies waar een verbod geldt. De verwachting is dat het Utrechtse verbod zal leiden tot een toename van het aantal ontgassingen in Noord-Holland.

Een kaart is te vinden op www.noord-holland.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl