Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 18 mei 2016 Uitbreiding bedieningstijden Haukes- en Stontelersluis (2016)

HHNK logoBron: HHNK - Tijdens het vaarseizoen, dat begint op 16 april 2016 en eindigt op 15 oktober 2016, verruimen we de bedieningstijden van de Haukessluis en de Stontelersluis. In deze periode bedienen we de sluizen 7 dagen per week van 10.00 tot 18.00 uur.

De Haukessluis ligt tussen het Amstelmeer en Slootvaart en de Stontelersluis bij Den Oever in de Den Oeversevaart, beide in de gemeente Hollands Kroon. De sluizen maken deel uit van de 100 km vaarwegen die Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier samen met de provincie Noord Holland beheert. Voorheen bedienden wij beide sluizen slechts twee uur per dag van maandag t/m zaterdag. De forse uitbreiding van de bedieningstijden (28 uur extra!) is financieel mogelijk gemaakt door de provincie. ODV-Maritiem levert de sluiswachters. Met de verruiming van de bedieningstijden gaat een lang gekoesterde wens van 'bootjesmensen' in vervulling om de kop van Noord-Holland beter te ontsluiten voor de recreatie- en beroepsvaart.

Evaluatie in 2020

De uitbreiding van bedieningstijden geldt voorlopig voor de komende vier jaar.

We onderzoeken in deze periode wat het effect is van de verruiming van de bedieningstijden op het scheepvaartverkeer van zowel de recreatie- als de beroepsvaart. Overigens hebben deze sluizen naast de scheepvaartfunctie voor het hoogheemraadschap vooral een waterkerende functie.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl