Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 24 mei 2016 Verkeerstellingen centrum Schagen (Mei 2016)

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Vanaf maandag 23 mei 2016 worden in het centrum van Schagen op dertig locaties verkeerstellingen gedaan. Deze telling wordt gedaan om inzicht te krijgen in de circulatie van het verkeer in de stad Schagen. Het is dus geen snelheidsmeting.

De telling duurt minimaal twee weken.

Verkeersmaatregelen

In de afgelopen periode hebben wij diverse verkeersmaatregelen in de stad Schagen uitgevoerd. Deze maatregelen hebben effect op de circulatie van het verkeer in het centrum van Schagen. Om deze effecten in beeld te krijgen, worden de verkeerstromen bekeken. Hiervoor worden meerdere verkeertellingen gedaan. In 2014 werd voor dit voor de eerste keer gedaan. En nu dan de tweede keer. In 2018 wordt opnieuw geteld.

Door inzicht te krijgen in de effecten van een verkeersmaatregel kan ook worden geconstateerd of de verkeersmaatregel het gewenste effect heeft veroorzaakt. Als een verkeersmaatregel een ongewenst effect heeft veroorzaakt dan kan de situatie door de gemeente worden aangepast.

Meetapparatuur

Het onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van mechanische meetapparaten die naast de weg worden geplaatst. Deze apparatuur wordt aangesloten op slangen die over de weg worden getrokken. Door verplaatsing van lucht in de slangen wordt het aantal motorvoertuigen geregistreerd.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl